CODZIENNIE TRUJESZ siebie i rodzinę. “NAJGORSZA rzecz, którą można jeść”
Powszechnie uważa się, że olej kokosowy to najzdrowszy tłuszcz. Zaleca się na nim m.in. smażyć. Wykorzystuje się go też w pielęgnacji ciała. Czy rzeczywiście warto go stosować?
Profesor z uniwersytetu Harvarda jest sceptycznie nastawiona do oleju kokosowego. Karin Michels twierdzi, że ten tłuszcz nie jest tak zdrowy, jak wszystkim się wydaje.
Swoją opinią podzieliła się w trakcie wykładu. Jego treść jest ogólnie dostępna, ponieważ został on nagrany i opublikowany w serwisie YouTube. Kliknij tutaj, aby go obejrzeć.
Profesor Karin Michels nazwała w trakcie swojej wypowiedzi olej kokosowy “czystą trucizną”. Naukowiec twierdzi, że ten tłuszcz to “najgorsza rzecz, którą można jeść”. Dlaczego?
Jej zdaniem nie jest on zdrowy, nie ma badań, które potwierdzałyby jego prozdrowotne właściwości.
Karin Michels przekonuje, że nie tylko olej kokosowy jest niezdrowy, ale jest bardziej szkodliwy niż smalec. W jego składzie znajdują się nasycone kwasy tłuszczowe, które są odpowiedzialne za zatykanie tętnic.
Naukowiec radzi wyrzucić z kuchni olej kokosowy i zastąpić go oliwą.
Zobacz też: Gotowane GROŻĄ BIAŁACZKĄ i GUZEM MÓZGU. TRUCIZNA, którą dzieci jedzą CODZIENNIE
Źródło: YouTube
Źródło zdjęć: pixabay.com