OLEJ, który HAMUJE KOMÓRKI RAKOWE! Wystarczy 1 łyżka dziennie!
Jest to naturalny sposób zadbania o swoje zdrowie fizyczne oraz psychiczne. Naukowo potwierdzono, że olej ten hamuje rozwój komórek rakowych.
Olej ten jest niezmiernie bogaty m.in.: w drogocenne kwasy tłuszczowe (NNTK), mikroelementy, flawonoidy, fosfolipidy, sapoiny.
Już po miesiącu regularnego picia oleju może zaobserwować korzystne zmiany dla zdrowia. Może być dawkowany doustnie oraz zewnętrznie na skórę, włosy lub też w kuchni jako dodatek do sałatek i innych potraw.
Naukowcy z Ohio State University przekonują, że związki zawarte w nasionach czarnuszki zahamowały zdolność klonowania się komórek rakowych nowotworów, glejaka mózgu i rdzenia kręgowego.
Jak wpływa na nasz organizm, olej z czarnuszki?
-usprawnia działanie układu moczowego
-wzmacnia odporność i łagodzi objawy alergii
-wspomaga leczenie choroby ze względu na swoje właściwości antyoksydacyjne
-redukuje stres i bezsenność
-pomaga przy stanach zapalanych stawów
-dzięki substancjom takim jak tymochonin i alfa-hederyna redukuje się namnażanie się komórek rakowych.
Standardowa dawka oleju z czarnuszki wynosi od 1 do 2 łyżeczek dziennie przyjmowanych z posiłkiem. Szczególną jednak ostrożność powinny zachować kobiety w ciąży oraz osoby cierpiące na zaburzenie tętnicze lub cukrzycę.
Źródło:radiozetzdrowie/pixabay