Większość z nas zastanawia się, jak zrobić idealnie miękkie i płynne jajka. Często są one albo zbyt ugotowane, albo wręcz przeciwnie zbyt mało ścięte. Jedno z naszych źródeł podało przepis na naprawdę doskonale przyrządzone jajka.
Informacją tą podzieliła się australijska amatorka gotowania Jenny, która przepis opublikowała na grupie na Facebooku. Poinformowała ona bowiem, że aby zrobić doskonałe jajka z rzadkimi żółtkami trzeba je przyrządzić nie na płycie kuchennej, a w maszynie do ciasta. Jak sama napisała na swoim profilu:
Nie ma innego sposobu na ich ugotowanie! Gotuj przez pięć minut na miękkie [jajka] lub siedem minut na twarde.
Warto dodać, że aby uzyskać miękkie jajka najlepiej pozostawić otwartą pokrywę podczas pieczenia, natomiast jeżeli chce się dostać twarde, to przykryć.
Wydaje się, że jest to doskonały sposób na poranne śniadanie. Mamy nadzieję, że będziemy równie zachwyceni, jak inni obserwujący profil. Nie mogli się oni bowiem nachwalić tego popisowego wykonania. Świadczy o tym fakt, że jedna z kobiet skomentowała to w ten sposób: „Jajka były doskonałe, po prostu uwielbiam tę maszynę” – powiedziała.
Warto zauważyć, że ostatnio maszyna do pieczenia ciasta wiedzie prym wśród innych urządzeń gospodarstwa domowego. Korzysta z niej bowiem dużo kucharzy. Robią to nie tylko do pieczenia tradycyjnych ciast, ale także do innych dań. Kucharze dzięki niej przygotowują m.in. babeczki czy domową pizzę. Swoimi „dziełami” chętnie dzielą się na profilach czy też na licznych forach. Nie szczędzą również zdjęć.
My na pewno skorzystamy z tego patentu. Lubimy bowiem nowości. Dajcie znać czy Wy też macie takie nietuzinkowe pomysły na wykorzystanie sprzętu domowego „inaczej”, niż zakłada jego przeznaczenie.
Źródło: https:// www .dailymail .co.uk/femail/article-9149315/The-secret-cooking-PERFECT-eggs-time.html
Komentarze
Komentarze