Jak zapewnić gościom BEZPIECZEŃSTWO w restauracji? Hiszpanie MAJĄ POMYSŁ!
Z powodu pandemii koronawirusa zawieszono działalność klubów, pubów oraz restauracji. Właściciele lokali gastronomicznych ponieśli wielomilionowe straty i z dnia na dzień zostali bez pracy.
Stopniowe odmrażanie gospodarki
Wiele krajów na świecie zaczęło już wdrażać stopniowe odmrażanie gospodarki. Mimo iż nic nie będzie już takie jak dawniej i o tłumach w restauracjach możemy już zapomnieć, właściciele hiszpańskich lokali gastronomicznych planują wprowadzić nowe środki bezpieczeństwa, aby móc zapraszać do nich gości.
Jak zapewnić im ochronę?
Po pierwsze – w restauracjach powinny obowiązywać limity gości. Po drugie, żeby ochronić klientów, można zamontować bezpośrednio na stołach, specjalne plastikowe konstrukcje.
Czytaj też: ZDUMIEWAJĄCE słowa ordynatora szpitala zakaźnego w Tarnowie: „PANDEMIA TO FIKCJA, ponieważ…”
„To świetny sposób, żeby ludzie mogli się spotkać i zjeść razem obiad, przestrzegając jednocześnie zasad dystansu społecznego” – twierdzą hiszpańscy restauratorzy.
Podobne środki podjęto już w Leganes. W jednej z instytucji miasta stoły zostały wyposażone w ramy wykonane z materiału, który stosuje się już do ochrony kas w lokalnych supermarketach. Mówi się, że po zakończeniu kwarantanny goście zostaną powitani przez zamaskowanych i odzianych w rękawiczki kelnerów i zaproszeni do zajęcia miejsc wyizolowanych od pozostałych gości.
Według właścicieli restauracji, pozwoliłoby to klientom cieszyć się jedzeniem i piciem bez obawy o możliwość zarażenia przez osobę siedzącą przed nimi lub przechodzącą obok.
Czytaj też: Kiedy pójdziemy do fryzjera i kosmetyczki? ZNAMY DATĘ!
Źródło: CNN
Zdjęcia: Pixabay