Kawa z nutką mięty. Jak ją przygotować?

Czy może być coś bardziej orzeźwiającego niż świeżo parzona kawa z nutą mięty? Oto, jak możesz łatwo przygotować kawę miętową w domu. Wystarczy kilka składników i kilka minut, aby móc cieszyć się wspaniałą i niezwykle aromatyczną kawą. Jak to zrobić?

  • Porcje: 2
  • Całkowity czas przygotowania:
  • Poziom trudności: łatwy

Składniki do przygotowania kawy miętowej

Do przygotowania kawy miętowej będziesz potrzebować kilku prostych składników, takich jak:

  • 1 filiżanka mocnej, świeżo parzonej czarnej kawy
  • 5-8 gałązek mięty
  • 5-8 gramów cukru, najlepiej trzcinowego
  • 60 ml mleka
  • lód

Czytaj też: Niezwykłe odkrycie! KAWA zmniejsza szansę wystąpienia…

Jak zrobić miętową kawę?

Sposób wykonania miętowej kawy jest bardzo prosty.

  • Zmieszaj miętę i cukier w shakerze
  • Dodaj lód, kawę i mleko
  • Lekko wstrząśnij, aby połączyć składniki
  • Udekoruj świeżą miętą i podawaj

Autorem przepisu jest Bhavya Verma, szef kuchni, który na co dzień pracuje w restauracji hotelu Courtyard By Marriott Bengaluru Outer Ring Road Orr.

Smacznego!

Źródło: NDTV

Zdjęcie: Pixabay

Komentarze

Komentarze