Kawa z nutką mięty. Jak ją przygotować?
Czy może być coś bardziej orzeźwiającego niż świeżo parzona kawa z nutą mięty? Oto, jak możesz łatwo przygotować kawę miętową w domu. Wystarczy kilka składników i kilka minut, aby móc cieszyć się wspaniałą i niezwykle aromatyczną kawą. Jak to zrobić?
-
Porcje: 2
-
Całkowity czas przygotowania:
-
Poziom trudności: łatwy
Składniki do przygotowania kawy miętowej
Do przygotowania kawy miętowej będziesz potrzebować kilku prostych składników, takich jak:
- 1 filiżanka mocnej, świeżo parzonej czarnej kawy
- 5-8 gałązek mięty
- 5-8 gramów cukru, najlepiej trzcinowego
- 60 ml mleka
- lód
Czytaj też: Niezwykłe odkrycie! KAWA zmniejsza szansę wystąpienia…
Jak zrobić miętową kawę?
Sposób wykonania miętowej kawy jest bardzo prosty.
- Zmieszaj miętę i cukier w shakerze
- Dodaj lód, kawę i mleko
- Lekko wstrząśnij, aby połączyć składniki
- Udekoruj świeżą miętą i podawaj
Autorem przepisu jest Bhavya Verma, szef kuchni, który na co dzień pracuje w restauracji hotelu Courtyard By Marriott Bengaluru Outer Ring Road Orr.
Smacznego!
Źródło: NDTV
Zdjęcie: Pixabay