Strzeż się TYCH PRODUKTÓW SPOŻYWCZYCH! TO ONE ZAKWASZAJĄ twój organizm!
Zakwaszenie organizmu to efekt niewłaściwej diety i złego sposobu odżywiania. Do takiego stanu w organizmie dochodzi, kiedy spożywamy produkty wysoko przetworzone. Poniżej przedstawiamy produkty spożywcze, które negatywnie wpływają na stan naszego zdrowia i burzą równowagę kwasowo-zasadową organizmu.
Produkty, których należy unikać:
mięso i wędliny, zwłaszcza wieprzowina i wołowina
ciasta i wyroby cukiernicze
cukier, słodycze, słodziki, lody, dżemy, suszone owoce
kakao oraz czekolada
sól, drożdże
pieczywo
płatki zbożowe
wszelkiego rodzaju kasze i makarony
mąka pszenna i produkty z niej wytwarzane, biały ryż
sery żółte
czarna herbata, kawa, napoje gazowane
ryż biały
piwo
orzechy ziemne;
margarynę, majonez
Produkty odkwaszające- zasadotwórcze. Możesz spożywać je bez obaw o swoje zdrowie!
Bakłażany, dynie, cukinie, ogórki, sałaty liściaste, botwina, szpinak, czarna rzodkiew, soki warzywne (świeże i bez dodatku cukru!), kiwi, arbuz, ananas, soki bez dodatku cukru, grzyby: kurki i prawdziwki.
Zobacz też: PIJ TEN NAPÓJ CODZIENNIE przez 14 dni! Gdy spojrzysz w lustro, BĘDZIESZ ZACHWYCONY
Źródło: poradnikzdrowie.pl
Źródło zdjęcia: pixabay.com