Gotujesz TAK parówki? To błąd!

Parówki to może nie najzdrowszy produkt, ale z pewnością bardzo popularny wśród Polaków.

Wiele osób je parówki na śniadanie lub na kolację. Można je jeść na ciepło i na zimno. Natomiast jeśli chodzi o gotowanie parówek, to kucharz Jasiek Kuroń ostrzega przed nieprawidłowym gotowaniem parówek.

 

https://www.instagram.com/jasiek_kuron_gotuje/

 

Jasiek Kuroń to syn Macieja Kuronia i wnuk Jacka Kuronia – kucharz znany z programów na antenie Kuchnia+, z „Pytania na Śniadanie” czy kuchni w „Dzień Dobry TVN”.

Jak pokazał na instargamie, wiele osób popełnia podstawowy błąd dotyczący gotowania parówek.

 

https://www.instagram.com/jasiek_kuron_gotuje/

 

Jak mówi, parówki nie powinniśmy gotować. Wystarczy zagotować wodę, wyłączyć i dopiero wtedy na 3 minuty włożyć do niej produkt.

Natomiast jeśli chcemy podkręcić smak parówek, wodę należy zagotować z dodatkiem przypraw. Może to być majeranek i czosnek.

 

 

 

Wyświetl ten post na Instagramie

 

Post udostępniony przez Jasiek Kuroń (@jasiek_kuron_gotuje)

Komentarze

Komentarze