Ten rodzaj PRZEKĄSKI HAMUJE RAKA! Potwierdzają to liczne eksperymenty!

Liczne eksperymenty naukowe przeprowadzone w ostatnich dekadach potwierdzają jednoznacznie, że ten rodzaj przekąski zatrzymuje raka.

Badaczom z Uniwersytetu w Jenie w Niemczech udało się dowieść działanie tego złożonego procesu. Ta przekąska stanowi cenne źródło antyoksydantów, nienasyconych kwasów tłuszczowych, białka, błonnika, witamin oraz składników mineralnych (magnez, żelazo, fosfor, potas, wapń, cynk, sód).

 

Nie ma wątpliwości, że ich regularne spożywanie wzmacnia układ nerwowy oraz poprwia krążenie. Wspomagają pracę mózgu, a także zmniejszają ryzyko cukrzycy typu II, chorób serca, udaru mózgu i niektórych nowotworów.

 

Przełomowe wyniki badań ostatecznie zostały przeprowadzone przez naukowców z Friedrich-Schiller-Universität – Jena, które jasno wykazują, że spożywanie orzechów może mieć zaskakująco pozytywny wpływ na nasze zdrowie.

 

Które z orzechów najbardziej przyczyniają się do zapobiegania tworzenia się komórek rakowych?

 

Komentarze

Komentarze